Sisustusdiktaattorin vallasta luopumisyritys: Miestuoli

Ei niin mukavasta-asiastakin voi löytää, jos ei  hyvän niin kelvollisen puolen, ainakin jos tarpeeksi järeillä aseilla kaivaa,ihan ei kuitenkaan talikko ja lapio riittäneet mulle että tästä hirmuisesta  (hoito)väsymyksestä hyvän puolen löysin vaan kun otin avuksi kaivinkoneen ja dainomaittia niin johan löysin, jos nyt en hyvän niin ainakin kelvollisen puolen.

On ihan yllättävänkin paljon aikaa miettiä niin syntyjä syviä kuin kepeää hömppääkin kun ei jaksa normi "kanamaiseen" tapaansa kaahottaa hommasta toiseen ja eiköhän sitä miettimään pysähtymistä voi ihan kelvollisena asiana pitää?

Tai no,miten sen nyt ottaa...Olen pitänyt epätervettä itsekkyyttä yhtenä ärsyttävimmistä luonteenpiirteistä ja vaikken edes aseella uhattuna tunnustautuisi "yleisluontoisen" itsekkääksi niin salaman lailla iski männä viikolla mieleeni ajatus:herranjestas Kirsi,sähän oot oman koti(valtakunta)si epäterveen itsekäs sisustusdiktaattori!
Hetken siinä itseni kanssa väittelin tyyliin no en varmaan oo,oonhan mää,enpäs ole,olenhan, kunnes päätin hyväksyä karun oivallukseni,niin mukavaa kuin se itselleen valehtelu onkin.

Sellanenhan mä olen, teen, siirrän, maalaan ,muutan, ostan,puljaan jne. ihan oman makuni ja haluni mukaan enkä kysele,ainakaan etukäteen,saattaisin pian saada vastauksen joka ei suunnitelmiini sovi ja eihän se kysely muutenkaan diktaattorin toimenkuvaan ole koskaan kuulunut.
Melkein meinasi huono omatunto iskeä vaan sitten muistui mieleen miehen joskus esittämä ehdotus mustasta,nahkaisesta tv-tuolista jonka välittömästi tyrmäsin,ne kun on niin rumia eikä sellainen muutenkaan MINUN suunnitelmiini sopinut.

Siinä se nyt on, ystävältä kympillä ostettu ja miestä kovasti ilahduttanut MIEStuoli raheineen,melko edullista tuo paremman omatunnon ostaminen nykyään...

Salamaniskun seurauksena teinkin päätöksen että hieman yritän otetta sisustusdiktaattorin vallankahvasta höllentää, se kun ei tosiaan taida olla niin vaikka sen kyllä pitäisi olla että jos minä olen tyytyväinen muidenkin on oltava joten olkoon nyt tuo miestuoli pieni askel sisustusdiktaattorille mutta suuri askel tasa-arvolle,vai oliks se toisinpäin...

(Hyvistä päätöksistä ja yrityksestä huolimatta,sellasta tasa-arvoa ei ole vielä keksittykään että ne maisemataulut takaisin seinälle laittaisin kun niistä kerran eroon pääsin!)

                                    Kivaa keskiviikkoa ♥       


21 kommenttia:

 1. Hehhee, viisas ja hauska kirjoitus :)

  VastaaPoista
 2. Joo, itsessäkin on tuota sisustusdiktaattorin virkaa, jopa niin pitkälle se yltää, että määrään myös joka keittiötavaran "oikean" paikan ja marmatan kun joku miehistäni (=mies ja pojat). on koneen tyhjentänyt väärin. Olen kyllä tyrmännyt, eikun lempeästi kättä vääntänyt miehen ehdotusten kanssa, eipä hän ole paljon saanut mihinkään vaikuttaa, muutoin kuin toteutusmielessä, eli siis minä suunnittelen, hän toteuttaa. Mutta ihan kivan näköinenhän tuo miestuoli raheineen on, sopivan kulunut ja mukava. Kyllä mäkin voisin ehkä tuon verran joustaa. :) Kiva kirjoitus!

  VastaaPoista
 3. Ja eikun paranee vaan! Sun päässä on tainnut tapahtua joku niksahdus johonkin ihan uuteen omaan tyylin, mä tykkään kovasti.
  Jopa tuosta miestuolista! Mutta täytyy tunnustaa, että ehkä tuo rahi tekee sen, yhdessä ne on hyvät - ja vielä lisääkin tunnustan; moni noista kapistuksista on jopa yllättävän hyviä istua! Taidat sinäkin vielä yllättää ittes istumasta tee- tai kahvikupposen kanssa tuossa leffaa katsomassa. Siis silloin kun ei mies o kotona, mä luulen ettei hän ihan hevillä siitä persustaan nosta sun hyväkses :)
  Hyvä Kirsi!!

  VastaaPoista
 4. Ai kaameeta - mä jotenkin niin tunnistan itsenikin sun kirjoituksesta. Diktaattorina minäkin häärään meitin huushollissa. Onneksi Isäntä ja poitsu ovat sopeutuvaisia luonteeltansa ja eipä paljoa murmuta muutoksista mitä yllättävän nopeinkin kääntein saan aikaiseksi. Tarttee vissiin pitää palaveri kakslahkeisten kanssa, että opisko niillä jotain toiveita.. tosin niiden toteutumisesta ei sitten tiiä!
  Mutta on teillä kyllä kaunis koti - hyvä sinä ja diktatuuri! Ja aikasta pesselisti sopii kympin ostos - wau!!

  VastaaPoista
 5. Tunnustaudun samanlaiseksi diktaattoriksi :) Upea miestuoli ja sopii hyvin kauniiseen kotiinne!

  VastaaPoista
 6. No kuule Kirsi, ihan samanlaisia diktaattoriksitunnustautumisia (ja huonoa omaatuntoa) mullekin tulee välillä, mutta kun oon mieheltä joskus vähän niinkuin anteeksi pyydellen kysynyt, että mitä moisesta meinaa, niin vastaukseksi olen saanut "Että mulle kato käy ihan hyvin se mikä sulle käy, kun tiedän, ettei tartte itse koskaan niihin remontteihin ja muihin hommiin osallistua". Että näin. Ja pikkasen luulen, että sama peli on teilläkin. Mutta ei se silti haitaksi ole joskus yllättää ylimääräisellä miestuolilla <3

  VastaaPoista
 7. Aikas ihana ele miehelle <3 Mutta siis toihan sopii tuohon niiin hyvin,että wow! Ja kylläpä tulvi muistoja mieleen; mun fafalla oli tuollainen myös,raheineen päivineen ja hän käytännöllisesti katsoen asui siinä :) Se on vähän niinkuin tarkoitettu: kyllä miehellä pitää tuollainen setti vaan olla :) !! Tai siis helppohan mun on sanoa,kun ei oo miestä huushollissa ollenkaan :P Vois olla eri tilanne jos täällä olisi joku tuollaista itselleen vonkaamassa :D Mutta nämä kuvat nähtyäni,saattaisin myöntyä ;)

  VastaaPoista
 8. Samaa klaania täälläkin :-)
  Ihan innosta hihkuin ja nyökyttelin, niin osui juttusi omaan nilkkaani. Joskaan sillä erotuksella, että meillä ei ole miestuolia....mutta ajaako autotalli samaa asiaa?
  Mieheni välillä mutisee, että reissusta kotiin tullessa ei voi heittäytä sohvalle, ennen kuin tarkistaa missä se tällä kertaa on :-)

  Tuolla miestuolilla saanet monta diktarööriä anteeksi, luulen ma :-)

  VastaaPoista
 9. Ajatuksia herättävä kirjoitus, niin tuntuu kuin itsestään kuvausta lukisi :) nahkanojatuolia on meillekin ukkokulta ehdotellut, mutta..... pitäishän varmaan "nöyrtyä"....
  Mistä peräisin tuo näöntarkastustaulu? Ihana!

  VastaaPoista
 10. haha, ihana : sisustusdiktaattori :D <3 mutta kyllä mun mielestä nojatuoli sopii sisustuksen kokonaisuuteen :) en ole vieraillutkaan täällä taas pitkään aikaan, mutta nyt sen jälleen tein ja rupeankin tästä tutkimaan edellisiä postauksia <3

  VastaaPoista
 11. Tosi edullisesti olet ostanut hyvän omantunnon :) Ja upeasti miestuoli sopii sisutukseen ♥

  VastaaPoista
 12. Kirsi, aivan kuin meiltä. Kuten kirjoitin, niin se vanha vaalea tuoli oli saanut häätötuomion, kunnes mietin, että hei täällä asuu muitakin kuin minä eli mieheni. Niin sai tuoli jäädä ja uskon, että ukkokulta on onnellinen, vaikka tuossa jo sanoi, että etkö sinä hävitäkään sitä tuolia. Sopii tuo musta tuoli teidän sisustukseen todella hyvin.

  VastaaPoista
 13. Oho...ostitko sä meiltä tuolin?! :D
  Taitaa olla kyllä vähän erilainen, eikä meillä rahiakaan ollut, mutta ihan saman tyylinen- ja myytiin se just joku aika sitten :D
  Miehen tuoli se meilläkin oli.. mutta niin äärimmäisen hyvä istua!

  VastaaPoista
 14. Hih, hauska kirjoitus. Tosin noinhan se usein menee, harvemmin sitä mieheltä tulee kyseltyä sisustusjuttusia. :) Tunsin nyt kyllä piston sydämessä..hups!

  VastaaPoista
 15. Nyt pääsit helpolla, sillä tuo tuolihan sopii sisustukseen hyvin. Joku kerran sanoi, että monista kodeista on sisustettu miehet ulos, tarkoittaen juuri sitä, että nainen määrää kotona ja mies saa toteuttaa itseään vaikka autotallissa. Teillä ei luulisi miehellä olevan hätää kun koti on tyylikäs ja raikas. Mutta pelkkien kukkakuvioiden seassa majailevalta mieheltä kysytään kanttia :)

  VastaaPoista
 16. Meillä mies ei edes huomaa jos olen jotakin muuttanut tai tullut uutta. Ihana tuo lasivitriinilipasto on ihana, mistä moinen on löytynyt?

  VastaaPoista
 17. Jokos se rouva diktaattori on ehtinyt tuossa tuolissa istuskella syntyjä syviä mietiskelemässä ja maailmaa, tasa-arvoa ja diktatuuria pohtimassa paremmaksi?
  Varo vaan, saattaa olla vaikka mukava! ;)
  Kyllä se tuohon kokonaisuuteen passaa!
  Ja mitäpä me ei noiden turjakkeiden etteen tehtäisi! (ainakin kun se sattuu sopimaan omaan esteettiseen silmään..) ;)
  Hyviä vointeja toivottelen! <3

  VastaaPoista
 18. Meikä tykkää tuosta tuolista ja koko huoneesta. Etenkin tuo postauksen viimeinen kuva on oikein nam :) Meillä ei voi ominpäin sisustaa. Ukko jarruttaa aina jotenkin... jos ei muuten niin jälkikäteen mököttämällä

  VastaaPoista
 19. Tunnistin itseni kirjoituksessasi. Pitäisikö tässä nyt ruveta miestuolia metsästämään? ;)

  Muutenkin varsin inspiroiva blogi sinulla.

  VastaaPoista
 20. Miestuoli! Ihana! Meillä on miestenhuone, Manland. Se on Herran oma valtakunta, ja sinne ei naisen käsi eksy. Mielestäni se on kauhea, mutta innoissaan mies sitä aina esittelee kavereilleen "Täällä on mun huone..."

  Oon muutenkin suorittanut itsetutkistelua samasta asiasta, sekä sisällä että pihalla. Että kuinka juuri minun makuni edustaisi jotain ylintä ja parasta makua. Yleensä tietysti se edustaa! :D

  VastaaPoista
 21. Upea nojatuoli! Meilläkin käyty miesnojatuoli-keskustelua. Vielä ei ole ostettu, mutta lopputulema tulee olemaan jotain tuon tyylistä. Minun mielestä nuo vanhat nahkaiset (pyörivät) nojatuolit on kyllä upeita!

  VastaaPoista