Yhden kirjaimen heitto,melkoisen iso ero

Tuossa jokunen aika sitten vietin pari unetonta yötä ja mikäs sen parempi tapa niiden kuluttamiseen kuin internetin ihmemaassa seikkailu.Yhdestä blogista toiseen ja sieltä kolmanteen,joku siellä tietänee mitä tarkoitan..Eksyin siinä sitten TÄNNE, Minimalismin Ilo-blogiin, ja vaikka silmät melkein kiinni lurppuivatkin niin silti väittäisin niiden auenneen,hirmuisen hienoa pohdintaa tavaramäärän vähentämisestä.

Blogissa oli syksyllä ollut sadan tavaran haaste,muistaakseni,ja saatan muistaa väärinkin, niin että yhden viikonlopun aikana oli tarkoitus kerätä kierrätettäväksi/hävitettäväksi sata tarpeetonta tavaraa ja minähän siitä sitten jälkijättöisesti innostuin,mielikuviteltuani ensin että onko mitään mahdollisuutta onnistua,onko mitenkään,missään olosuhteissa mahdollista että mulla meillä mukamas olisi lähellekään SATAA ylimääräistä tavaraa.

Toivottavasti et putoa järkytyksestä jakkaralta mutta arvaa mitä? Ei tehny tiukkaakaan tuo sata tavaraa,teki jopa niin löysää että eilen kasasin reilussa tunnissa 147 tavaraa joille ei ole enää käyttöä. PLUS säkillisen vaatteita joita en laskenut ja jotka päätyivät saman tien Kontin kierrätyslaatikkoon.Tiistaista alkaen on kirppispöytä varattuna ja jotenkin on sellainen kutina että hävitettävän tavaran määrä ei jää tuohon jonka eilen makkariin inspiraation lähteeksi kasasin.
Esillä olevista tavaroista yksikään ei ollut ylimääräinen,kaikki lähti kaapeista,tätä menoa mun silmä lepää ihan pian kaappien ovia availlessa,muttei sitten vielä kuitenkaan;)


Tavaranvähentämisprojekti jatkuu,tuloksia kerron kyllä sitten täälläkin,kauhean vapauttavaa tuo kuitenkin on,keventävää voisin väittää jo tämän viikonlopun tulosten perusteella.

Ai joo,se yhden kirjaimen ero: Monimalistista ei ole tulossa minimalistia,ei sovi mulle eikä tuunailijalle ylipäätään,jonkun sortin tavaramäärän järkeistämisen otan kuitenkin alkuvuoden projektiksi,niinkuin nyt vaikkapa sen tartteeko ihminen oikeesti kuudet erilaiset juomalasit plus vinkkulasit päälle,se jää nyt mietintämyssyyn,loppuratkaisusta en vielä osaa sanoa juuta enkä jaata;)

Rennolla asenteella eteenpäin♥

29 kommenttia:

 1. Hihhii, hauska juttu! Muuton yhteydessä laitoin myös kiertoon rankalla kädellä tavaraa ja mietin yhtä lailla montaako astiakertaa ihminen oikein tarvitsee.. Jotenkin siitä tavaran hävittämisestä -ja nimenomaan tavaran kiertoon laittamisesta -tuli kyllä melkoisen hyvä fiilis. Kai se on jotain elämän hallinnan tunnetta, kun on kaapitkin ojennuksessa ja tietää suunnilleen mitä missäkin on :)
  Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. hmmm...pitäisiköhän minunkin...no pitäisi!!
  Vaikka me ollaan asutta tässä 2,5 vuotta, muutimme pienemmistä tiloista, olen onnistunut keräämään tavaraa ihan älyttömön paljon.

  VastaaPoista
 3. Itseäkin houkuttais kaikesta turhasta (tai siis vähemmän tärkeästä..) eroon pääseminen, mutta tässä kylässä hommaa hankaloittaa (suorastaan estää) se, että täällä ei kertakaikkiaan ole siihen mitään järkevää keinoa. Kirpparille on turha viedä, koska sieltä ei kukaan osta mitään, vaikka ilmaiseksi sais. UFFin laatikkoon en ole laittanut sen jälkeen, kun kuulin, mihin rahat menee. Tai ainakin suuri osa niistä. (Ei huvita rahoittaa kenenkään edustusautoja). FIDAn kirppikselle kun lahjoitin melkein uutta tavaraa isot kasat ja kysyin, mihin niistä saatavat rahat päätyvät, niin vastaus oli, että "Paikallisen Saalem-seurakunnan uuden valtakunnansalin tai mikä ikinä se onkaan nimeltään" rakentamiseen. Ei kiitos. En halua sitäkään rahoittaa.
  Kierrätyskeskusta täällä ei ole ja ihmisistä on tullut jotenkin niin itsekkäitä tai kiittämättömiä tai mikä se oikea sana onkaan, että vaikka laittais lehteen ilmoituksen, jossa kertoo, että kaiken saa ilmaiseksi, kunhan vaan noutaa, niin ihan varmaan tulee kysely, että eikö niitä kumminkin vois saada paikalle tuotuna.. Grrrr.
  Kierrättämisestä tulee nykyään (täällä siis) yhtä paljon harmaita hiuksia kuin kaikesta turhasta tavarasta, joka kotinurkissa lojuu.

  Mutta siis hieno haaste, jossa oot päässyt mainioon alkuun ♥. Odotan mielenkiinnolla postausta, jossa on kaapin ovet selällään :)

  VastaaPoista
 4. Wau! Oletpa ollut ahkera! Tarttuisikohan tuo into tännekin päin :-D
  Kun meillä siirrettiin työpöytä liinavaatekaapin tilalle, niin keittiö- ja kylpypyyhkeitä liikutellessa yläkeetaan tuli mieleen, että ehkä vähän vähemmällä pärjäisi.....mies oli apuna hommassa, joten ehkä hänen murhaavat katseet, kamaa roudatessa, auttoivat ajatusta!
  Kyllä uskon, että sata tai kaksikin, irtoaisi helposti!

  Raivauksen tulosta vai mitä, mutta kylläpä teillä näyttää kauniilta! Keittiö ihanan valkoinen ja valoisa, olkkari harmoonisen harmaa ja makkari, ah, mukana myös ripaus vaaleanpunaista!

  VastaaPoista
 5. Täällä tehdään samaa - huomenna lähtee kirpulle ja konttiin tavaraa. Ja on muuten hassua, että sen 100 tavaraa saa melko helposti kasattua. Hassuinta(kamalinta) siinä on kuitenkin se, että tällä hetkellä en huomaa eroa entiseen. Tavaraa siis on edelleen ja liikaa. Mutta hamsterina osa päätyy aina pohdinnan jälkeen "odottamaan" myöhempää käyttöä - sillä olishan se hirrrrveetä jos myis omansa ja joutuis sitten ostamaan uuden, kun inspisiskee tuunaukseen.. Hyviä myyntejä! Kuin myös kaikkea hyvää tähän vuoteen siulle!

  VastaaPoista
 6. Samaa hommaa täälläkin menossa ja ihan syystä. Hirvittää vaan siivouskaappi ja romu/maali/mikä-lie-tavarakaappi sekä se missä on kankaita ja mitä kaikkea sekaisin....pitäis vissiin ottaa vaan jätesäkki viereen. Ja silmät kiinni....
  Tässä talossa on onneksi se oma kierrätyspiste, mä mihinkään kirpparille ehdi enkä halua, kylmästi vaan kiertoon. Huomenna olis tarkoitus käydä molemmat kellarit läpi niin ettei ennen muuttoa tarvitse enää mennä.
  Ja jos on tavaraa lähtenyt, niin lähtee vieläkin.

  Kukasta vois kyllä nyt ottaa mallia :)
  Telkkari vaan hukkas eilen kaiikki stanan kanavat eikä nyt näy mitään :(

  VastaaPoista
 7. Mun kans tekis mieli karsia tavaran määrää, mutta sitten kun alkaa karsimaan, niin jotenkin ei tiedä mistä karsiis. Vaatteista on helppo aloittaa, mutta oon ehkä vähän liian kova kiintymään tavaroihin :/ Ehkä sitä täytyy vaan hommata isompi asunto/talo :D

  VastaaPoista
 8. Itsekin juuri blogiini "Lumivalkeaa" näppäilin postauksen hiukan sivuten samasta aiheesta :D Kyllä tämä uusi vuosi taitaa aina alkaa tavaran hävittämisellä! Ihan mahtis juttu :D Ja muiden blogit samasta hommasta eikun vain innostavat lisää <3 Nyt täytyy mennä kurkkaamaan tuo minulle uusi blogi "Minimalismin ilo"...

  VastaaPoista
 9. Hyvä hyvä, mäkin oon pistäny vaikka mitä myyntiin että saa soffarahat kasaan. Ne ku menis vielä kaupaks kaikki hyvin... :) Vielä vois kyllä raakata vaikka mitä, Äh luopuminen on niin vaikiaa.

  VastaaPoista
 10. Just vein tänään kirpparille tavaraa! Lähinnä vaatteita, mutta kyllä sitä olis varmaan tuolla keiitön kaapeissakin joutavia juttuja :) Miten minusta vaan tuntuu että ei ne yhtään vähene vaikka kuinka välillä yrittää hävittää turhuuksia pois :O Kivaa viikonloppua my friend :)

  VastaaPoista
 11. Karsinta tekee todella hyvää, harrasti sitä runsaalla kädellä syyskauden remonttien yhteydessä. Vielä olisi tavaraa raakattavaksi ja myös remonttia tehtäväksi. Koitan aina uutta hankkiessani kyseenalaistaa tarpeen ja mietin myös, mitä pistän pois jos uutta tulee tilalle. Toimii ajoittain, ajoittain ei. Viimeisin epätoimivuus Kiinassa, mutta kun ei voinut vastustaa...

  VastaaPoista
 12. Mä täällä venyn pyjamissa kahvikupin kanssa koneella, pitäisi aloittaa moinen projekti jotta saataisiin tyhjättyä meidän kaaoskaapit rempattavasta huoneesta... tarvis enää saada ittestään irti aloittaa! Mutta hyvä sä! :)
  Meillä on muuten tuota samaa perhostapettia neidin huoneessa vihreänä, en muista onko ollut puhetta...?
  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne! <3

  VastaaPoista
 13. Täälläkin pitäisi harrastaa tavaramäärän vähentämistä, lähinnä tuolla vintin puolella, koska sinne ei enää kohta mahdu sisälle (häkkivarasto siis) ja sitten täältä kämpän puolelta voisi taas viedä vähemmän käytettyä tavaraa vintin puolelle :D mulla toimii tämä tavaroiden kierrättäminen paikasta toiseen, jos tavara on ollut vintillä käyttämättömänä vuoden jos toisenkin, on siitä jo aika luopua :)

  VastaaPoista
 14. Olipa mielenkiintoinen juttu, takuulal löytyy tavaraa joka ylimääräistä.. Teitpäs hienon homman

  VastaaPoista
 15. Tavaran kerääminen on niin äärettömän helppoa ;D Mä esim .olen haalinu ihan liikaa astioita, mielessäni liikkunut silloin miten mukava on ruokavieraille kattaa eri teemalla ...no eipä noita ruokavieraita nykyään montaa kertaa vuodessa käy...joten täytyy käy järjestää juhlia useammin tai sitten varata pöytä kirpparille,heh ! Mä sain ainakin vähän tsemppiä tavaran hävitykseen, kiitos ...kovasti mä jo yritin viime vuonnakin ;) Mukavaa loppiaista sinulle ♥

  VastaaPoista
 16. Tosi hieno tempaus! Tuollaista putsausta pitää aina välillä tehdä. Kaunis koti teillä kyllä on :)

  VastaaPoista
 17. Tämä osui ja upposi. Aion ryhtyä tuumasta toimeen ja puhdistaa aluksi edes kaikki varastot, joissa on tavaraa, jota ei edes muista omistavansa. Tavara syö jotenkin energiaa, mutta monenlaista romua pitää olla niitä tuunailuja varten :)

  VastaaPoista
 18. Samoilla linjoilla täälläkin, oon jo siivonnut monta kaappia ja turhaa tavaraa ja vaatetta on lähtenyt mäjelle vaikka kuinka paljon. Vielä olis muutama kaappi jäljellä... Hirveen vapauttava tunne, kaapit on siistit ja suurinpiirtein tietää mistä mitäkin löytyy. :)

  VastaaPoista
 19. Kun vaan jaksais alottaa, niin ei huonompi homma ollenkaan. Ehkä tässä vielä vois pistää menemään. Vaatteitakin mulla on ainakin ihan liikaa, kun ottelen, että jos ne vielä kuitenkin menis päälle - kyllä mä tiedän ettei mene. Se vaan on niin - pelkkää saamattomuutta. Ehkä kun kevätaurinko pikkuisen pilkottamaan rupeaa, alkaa vähän paremmin jaksaa uudistaa tätä kotiakin ja tyhjentämään kaappeja.
  Oikein hyvää alkanutta vuotta sinulle Kirsi.

  VastaaPoista
 20. Aaah, uskon että on vapauttavaa, voisin itseasiassa myös tarttua tuohon haasteeseen! No jos en ois näin laiska...Mut yleensä keväällä iskee tuo kaapien tyhjennysvaihe, joten viimeistään silloin sitten. Karehdin sua!
  Ihana kisu<3

  VastaaPoista
 21. Mä olen myös tehnyt vähän tahtomattani tuota samaa tässä nyt jo kuukauden päivät, kohta muutto edessä uuteen kotiin, jossa 8 krt vähemmän säilytystilaa, APUVA!!!! =)

  VastaaPoista
 22. Kiva ja kaunis blogi sinilla, jään seuraamaan. :)

  VastaaPoista
 23. Siis, tuo olis niin tarpeellinen juttu myös täällä. Aivan ihana tuo perhostapetti, supersöpö!

  VastaaPoista
 24. Syksyn aikana kirppistelin kolmesti - ja yhä vaan ylimääräistä tavaraa tursuaa...
  Käsittämätöntä, miten materiaa kerääntyy nurkkiin, vaikka kuinka koittaisia käyttäytyä valistuneen ja tiedostavan kuluttajan tavoin (hah!)... ;o)

  VastaaPoista
 25. Mäkin tein tällästä,aloin viikko sitten ja fb.ssä tääl mun huudeilla on kirppissivu missä saa hyvin tavaraa meneen :)Täytyy vaan pidättäytyä katselemasta toisten myynti ilmotuksia,ettei tule osteltua tilalle "uutta" kun entiset menee :D.Juu ja moi vaan olen uusi lukijasi :)

  VastaaPoista
 26. Mä teen samaa hommaa jo toista viikkoa.FB.ssä on kirppari sivu jossa saa hyvin myytyä omia turhia tavaroita.Täytyy vaan malttaa olla ostamatta tilalle toisten myymiä ihania,tarpeelllisia tavaroita ymn :D Ai joo olen uusi lukijasi että Moi vaan :)

  VastaaPoista
 27. Uusi lukija täälläkin ☺ Olen kyllä aikaisemminkin lukenut blogiasi, mutta en näemmä löytänytkään sitä lukulistaltani. Noh, nyt löytyy, niin osaan suunnistaa tänne takaisin ☺

  Minulla tuli tuossa vuodenvaihteen tienoilla kunnon siivouspuuska - halusin tavaraa pois, pois, poisssss! Tuli jotenkin ihanan keveä olo, kun roinaa sai pois hyllyistä ja nurkista.

  VastaaPoista
 28. Mullakin menossa sama homma, että tavaraa lähtee kirppikselle. Uutta vaan tulee ostettua huutokaupoista :). No, sen verran pois, minkä uutta tilalle, niin mahtuu kotonaan olemaan.

  VastaaPoista
 29. Hienoa että on olemassa kirpputorit, itsekin ruukailin kirppailla ahkerasti ennen muinoin, nyt on vähän hankala, kun ei aina ole kuskia, joka kuskaisi peräkärryllisen tavaraa jonnekin. Ostin alennuksesta suihkulähteen toissakesänä, mutta kohta raijjasin senkin kirpparille, muka rahapulassa ja turhaa tavaraa pieneen asuntoon on ihan turha kerryttää, tosin on sitä silti ja valtavan isot kaapit ja piirongit joihin mahtuu ja jotka vievät nekin vain tilaa.. Sievähelmen tavoin olen hoksannut myös tuon naamakirjan kirpparin:)

  VastaaPoista