Pillihimmelihomma

En usko olevani ollenkaan ainoa laatuani siinä  mielessä  että vuodesta toiseen suunnittelen kokeilevani jotain tiettyä juttua ja syystä tai toisesta se jää yhtä monesta vuodesta toiseen kokeilematta.Yleisin syy  moiseen käytökseen omalla kohdallani lienee se että kuvittelen kyseisen homman kamalan vaikeaksi tai työlääksi ja mitä kauemmin sitä suunnittelen sen vaikeammaksi ja työläämmäksi sen pystyn mielikuvittelemaan...

Niinkuin nyt vaikkapa tää himmelihomma,tässä tapauksessa pillihimmelihomma,monen monituisena vuonna,yllätys yllätys,joulun alla olen kuvia niistä katsellut ja ajatellut että vähänkös ois kiva ja makee ja mitä milloinkin vaan tekemättä on jäänyt,se kun näyttää niin monimutkaiselta.

Paskanmarjat Katinkontit sanon minä,kyllä ei ole ollenkaan vaikeaa!  Jo kolmas postaus peräkkäin johon on pakko laittaa lause: hyvin mutkikkaita polkuja pitkin päädyin tässä päivänä eräänä,siis eilen TÄNNE, ohje vaikutti niin helpolta että päätin kokeilla ja reilut sata pilliä ja noin kolme tuntia myöhemmin keittiön ikkunassa roikuskeli se vuosia kaihottu pillihimmeli,ihan omin ei niin pikkukätösin tehtynä.(Sinänsä hauska sattuma että ohje on Valittujen Palojen sivuilla,lehdessä kun yleensä on just ne valitut palat jotka mua ei kiinnosta laisinkaan)

Toki nuo pillit ois voinu leikata jiiriinkin mutta sen verran monet lattialistat olen väärään suuntaan onnistunut jiirittämään että menin helpomman kautta ja "maalasin jiirit";) Mustaa lankaa ei inspiksen iskiessä löytynyt ja kun ennestään tiedän että jos hommaa siirrän niin tekemättä jää joten käytin sitomiseen valkoista "matonloimilankaa" joka tietysti suorastaan loimotti silmiin pillien välistä.Tippa mustaa maalia joka saumaan niin johan loppu loimotus. Tarkoitus oli värjätä nuo roikotuslangatkin mustiksi mutta tyttö vastusti operaatiota, kuulema ihan tyhmä jos on kokonaan musta joten tällä mennään.Toki noihin liitoskohtiin ois voinu liimata jotain,vaikka pienet puupallerot,mutta kun tuo ei omaa silmääni ollenkaan haittaa niin antaapi olla liimaamati.

Kaikista kivointahan tuossa hommassa on se että tuon himmelin voi kasata just siihen muotoon kuin haluaa,tämä on kasattu niin että ensin yhdistin kuusi 16-senttisitä pillinpätkistä koottua kuutiota isoksi kuutioksi ja sitten nuo pienet roikuskelevat kuutiot jotka on tehty 6-senttisistä pillinpätkistä liitin kaikkiin saumakohtiin.Yhdistely vaihtoehtojahan on varmaan ziljoona,tällä kertaa näin,toisella kertaa toisella tapaa,varmaa kuitenkin on että ei tää himmelihomma yhteen jää,niin iloinen yllätys oli tuo helppous.
Joten jos olet joskus suunnitellut muttet aikaiseksi saanut niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan,helppoa ja kivaa puuhaa,ainakin noilla pilleillä,vaikeusastekerroin ja käytetyn ajankerroin nousee varmasti potenssiin sata jos oikeilla oljilla tekee,ehkä sitten ensi joulun alla:)
Tai sitten ei.

Tästä ilahtuneen kokeilen ehkä jo tällä viikolla uunissa valmistettavan sipulikeiton tekemistä,sitä olen suunnitellut kylläkin vasta parikymmentä vuotta:)

Onnistumisen iloa alkavaa viikkoon♥

31 kommenttia:

 1. Waude! Onpa hieno! Kauniisti yhdistyy himmelin perinteisyys ja mustan modernisuus. Tuo on kyllä täysi kymppi :-)
  Osaisikohan sitä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouva Kivitkka;Tänks,mustakin tuosta tuli mustana kiva:) Jostain kuviollisista paperipilleistäkin tulis takuulla makee mutta kun täällä meidän suuntimilla on tasan yks kauppa jossa niitä on hyvin pieni valikoima niin niillä on mentävä joita helposti on saataviila,jos oisin tilaamaan alkanu niin inspis pis kerenny mennä ohi:)
   No sinä kyllä takuulla osaisit tuollasen tehdä kun luonnistuu huomattavasti vaikeemmatkin värkkäilyt♥

   Poista
 2. Tosi kivan näköine ja musta väri sopii tosi hyvin tuohon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susanne Lekkerimäki; Kiitos,jotenkin sellanen hauskan ryhdikäs on mustana:)

   Poista
 3. Onneks olkoon! Hyvin suunniteltu on puoliks tehty - vaikka se sitten vähän ottaiskin aikaa :)
  Joten sipulikeitostakin varmasti tulee hyvää. Siis jos tykkää.

  Osaisinkohan mä vielä himmelin teon, joskus tehnyt niitä melkein urakalla, viimeisimmästä jo yli kolkyt vuotta. Vaikka oonkin kakskytseittemän....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi;Ai hieman otti aikaa;) No todellakin! Mutta ainakin tuli hyvin suunniteltua:) Sulta nyt luonnistuu mikä vaan,pitsinnypläyksestä nosturikuskina oloon,kun sen pään otat,mua kiehtos kauheesti sellasen oikean olkihimmelin teko,tosin veikkaan että sen jälkeen en kirjottelis että tosi helppoa:) Ai säki oot kakskytseittämän,ikäkaimoja siis ollaan:)

   Poista
 4. ARVOSTAN! :D
  Mun pilli(hökötyksestä)himmelistä ei todellakaan tullut noin upeeta. Mä tein kolme (3) pientä osiota ja pillit lensi seinään. Ei mun taidoilla tai hermoilla saa tuollaista tehtyä. Ei vaikka kuinka yritin. Mutta tuo on niin hieno, ehkä mä sitten joskus eläkepäivillä kokeilen uudestaan… ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IMAGE black and white; Kaunishan se sun pillihimmelis oli,ei mitään vikaa:) Jostain syystä tätä hommaa kesti hermot tosi hyvin,ei palanu pinna kertaakaan,mulla tahtoo olla niin että jos kuumaliima on kuvioissa mukana niin pinna kiristyy,muuten ei niinkään;)

   Poista
 5. Magee on! Tämmönen modernimpi himmeli olis enempi mun juttu. Viimeistään ens jouluksi vois koittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija;Kiitos,minuakin viehättää tuossa just se että vaikka malli on perinteinen niin pillit ja musta väri tuo siihen sellasen modernin säväyksen:) Ei muuta kuin kokeilemaan,oli ihan yllättävänkin helppoa:) Mitä ei varmasti niistä oikeista oljista olisi;)

   Poista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Upea on ja nostan hattua kärsivällisyydellesi!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niina;Kiitos♥ Ei oikeesti ollu paha homma,verenpaine pysyi vanhoissa lukemissa;)

   Poista
 8. On magee!! Itse kanssa yllätyin, että miten helppoa se loppujen lopuksi olikin.. siis tuo himmelien teko sekä yhdistäminen, monesti se asioiden aloittaminen on se raskain vaihe..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanni;No eiks vaan ollutkin yllättävän helppoa! Tuo on niin totta minunkin kohdallani monesti tuo aloittamisen vaikeus,tätäkin hommaa oon suunnitellut niin kauan että vuosi vuodelta mielikuvittelin homman aina vaan vaikeammaksi ja vaikeammaksi,MELKEIN petyin kun se ei sitten todellisuudessa sitä ollutkaan;D

   Poista
 9. Ompa tullut kokeiltua.. mukavaa hommaa rassata aikaseksi. Oliskohan ohuemmista pilleistä helpompi nuo nurkat (ne ärsyttivät).
  Ompa sulla ihana , kannattaa kokeilla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emileitha/ Tarja;Kiitos:) Varmaan olis nuo kulmat helpompi niistä ohuista pilleistä tehdä,ei pistäis niin silmään nuo raot:) Vaikka ei mulla kyllä langan maalaamisen jälkeen enää nuo kulmat silmiin otakaan niin oishan se kivempi jos ne malttais oikeeseen jiiriin leikata:)

   Poista
 10. Se on just noin, että vuosia kun ensin jahkailee (siis suunnittelee..), ja sitten kun lopulta jostain ihmeen syystä päättää laittaa toimeksi ja valmista syntyy liiankin helposti ja nopeasti, pistää mietityttämään, että olisko ehkä kannattanut kumminkin vähän aikasemmin ottaa se totetutuspuoli haltuun. Mutta kun sitä ei voi koskaan tietää..

  Kiva lopputulos tuli. Kuvasta katsottuna ei ainakaan yhtään häviä oljille. Siis jos ne ois mustalla maalilla viimeistellyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annukka;Tämmösiä hommiahan mulla,niinkuin varmaan meillä kaikilla,riittää,suunnittelee ja suunnittelee,joskus tosiaan jopa vuosikausia ja kun viimein tekee niin tulee vähän sellanen ai tää oli nyt sitten tässä-olo,niinkuin nyt tää himmelikin,melkein olin pettynyt homman helppoudesta:) Kivahan se on että on helppoa mutta pistää miettimään omaa asennettaan,kyllästymiseen asti hoen tytöllekin erinäisistä asioista että kokeile,ethän sä voi etukäteen tietää onko se ja tämä vaikeeta jos et kokeile...Joten jokin perä on sanonnassa älä tee(tai jätä tekemättä),niinkuin minä teen vaan tee niinkuin minä sanon;) Ehkä mä vielä sen sipulikeitonkin saan aikaiseksi ja siinä käy sitten niin että se on helppoa tehdä MUTTA hemmetin pahaa;)

   Poista
 11. WAU! sulla on ilmeisesti tuo kärsivällisyys hallussa ;) itsellä kun tuntuu pienimmästäkin lentävän hanskat tiskiin :D tuosta tuli tosi hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jasmiina;Tänks,joo kärsivällisyyttä löytyy aina välillä mutta kyllä noita hommia keskenkin jää kun hermo menee,ei oo ihan yks eikä kaks jutttua jotka on kaikessa hiljaisuudessa painettu unholaan:)

   Poista
 12. Blogissani olisi sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija;Kiitos,tästä tuli hyvä mieli♥

   Poista
 13. Mullakin olis blogissa sulle tunnustus... ja mulla on myös säkillinen mustia mehupillejä kaapissa lojumassa. Kiitti vinkistä TAAS :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija Eskurista;No nyt on sitten tuplaten hyvä mieli,kiitos♥ Kyllä ihan oikeasti suosittelen kokeilemaan tuota pillihimmelin tekoa,oikeilla oljilla vois olla kovinkin hankalaa mutta mikäs noihin oli lankoja pujotellessa vaikka ikänäkö jo hieman vaivaakin;)

   Poista
 14. Voi jumpe kun U.P.E.A!! Hmm....teen kans "joskus";)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne-Mari;Kiitos:) Joo,joskus on ihan hyvä päivä väkerrellä tollanen;)

   Poista
 15. Tuohan on täysin pörfekto!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marsku;Tänks,joskus sitä yllättyy itsekin noista tekeleistään,ai tästä tuli näinkin kiva vaikka kuvittelin etukäteen ettei onnistu tai on hirmuisen vaikeaa:)

   Poista