Töitä käsille

Sain kadehdittavan ihailtavan monipuolisesti käsityötaitoiselta ja "muutenkin" mukavalta Minnalta Talo maalla-blogista kivan käsityöhaasteen johon on just nyt sopiva aika vastailla,mullehan kävi nimittäin niin että saman tien kun sain tiedon tuonne tilasomistus-koulutukseen pääsystä päänsisäinen kovalevyni autioitui ideoista ja taidoista ja itsevarmuus on tyhjenemään päässeen ilmapallon luokkaa,melkoisen hyvä hetki siis muistella että jotain kuitenkin ehkä joskus oon osannut ja tehnyt,yrittänyt ainakin:)Kiitos Minna kivasta haasteesta!

1. Mikä on kunnianhimoisin käsityöhaaveesi?
Ehdottomasti ISOIN kunnianhimoisista haaveistani on se että tulen "jonain päivänä" tekemään töitä tavalla tai toisella käsitöihin liittyvällä alalla,hyvin utuisia ovat suunnitelmat mielessäni vielä asian suhteen mutta toivottavasti seuraavan vuoden aikana sumu hälvenee ja luvassa on selkiintyvää:)

Ihan "oikeista" käsityöhaaveista kunnianhimoisin tällä hetkellä lienee se että jonain päivänä yönä meillä nukutaan tyynyliinoilla JA pussilakanoilla JA lakanoilla joihin olen itse virkannut ihanaakin ihanammat perhospitsit:)Hieman epäilen mutta haaveillahan aina saa...


 2. Mikä on ollut kunnianhimoisin toteutuneista käsitöistä?
 Tähän on kyllä helppo vastata! Muinaisina aikoina kun tein verhoilutöitä ihan ammatikseni,lupauduin puhelimessa sohvaa näkemättä( huge mistake!!) verhoilemaan asiakkaan sanoin kuvattuna "semmosen aika vanhan" sohvan nahalla jonka asiakas sanoi toimittavansa itse:)Yllätys oli aikamoinen kun sohva paljastui toistasataa vuotta vanhaksi ja muodoltaan sellaiseksi että kankaallakin se olisi ollut haastavaa verhoilla eikä siinä vielä todellakaan kaikki,nahkakin paljastui "itseammuttujen hirvien taljoista muokatuiksi paloiksi"...Nahkahan ei anna verhoillessa armoa yhtään,väärään kohtaan jos niitin lyöt niin näkyvä reikähän siitä jää ja sohvan muoto aiheutti sen että kuumailmapuhaltimella piti nahkaa lämmittää että sen sai rypyttömästi sohvan muotoja myötäilemään...Onnistui loppujen lopuksi hyvin mutta on muuten ainoa verhoilutyö jonka vuoksi olen ihan oikeasti kyyneleitä valuttanut hikipisaroiden lisäksi:D Tuon jälkeen en ole nahalla verhoillut kuin ruokapöydän tuoleja enkä muuten verhoile!!Ja ihan kerralla meni oppi perille myös siitä etten kalusteita ja matskuja näkemättä lupaile yhtään mitään;)

 3. Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta, kun ei osaa päättää mitä?
No eipä kyllä jää,sen verran monta juttua on aina haaveissa/suunnitteilla/kesken että johonkin niistä tartun jos on aikaa ja fiilistä,fiiliksen puute onkin sitten pahempi juttu:)Aloittaminen on vähän liiankin helppoa,voi kun joskus vielä oppisi sellaiseksi jolla ei ole montaa juttua kesken koko ajan vaan veisi loppuun sen minkä on aloittanut ENNEN kin aloittaa sen uuden jutun:)

 4. Mitä käsitöitä teet mieluiten?
 Riippuu ihan kuun asennosta;) Kaikista mieluiten kokeilisin useammin jotain sellaista jota en ole tehnyt aikaisemmin mutta koska siihen ei ole aina mahdollisuutta,aikaa,opastusta,pinnaa ja muita seliseliselittelyitä niin sanotaan nyt vaikka että just tällä hetkellä mieluiten tuunailen,virkkaan ja työn alla on myös nappiaskartelua jota en ole ennen kokeillutkaan,kivaa muttei vaativaa puuhaa muuten;) 5. Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?
 Ihan "oikealta" ammatiltanihan olen verhoilija ja viimeisimmässä työpaikassani leivoin ja laitoin ruokaa joten aikalailla käsin tekemiseen liittyvät:)

 6. Vallitseeko työpisteessäsi (tai missä ikinä välineitä säilytätkään) totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys?
Tää taitaa riippua kanssa kuun asennosta tai maan asennosta aurinkoon nähden tai jostain muusta luonnonlaista,mä voisin sanoa itselleni ihan samat sanat kuin mitä hoen usein tytölle,miten tää (sun vaatekomero)voi olla taas tän näkönen vaikka mä sen vasta siivosin:)Välillä heitellään roskiin pikkiriikkisenkin vääntyneitä nuppineuloja ja välillä taas ei ole aavistustakaan missä ne nuppikset on,niin se vaan mulla menee mutta mikäpäs minä olen luonnonvoimia vastaan taistelemaan,ei jaksa,ei pysty,ei kykene...Eiku siis mä uskon luovaan kaaokseen;D

7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varastossa valmiina odottamassa, mutta et ole koskaan siitä tehnyt mitään? Kauanko olet sitä säilönyt?

Materiaaliahan on oltava runsaasti,koskaan ei tiedä minkälainen inspis iskee ja mihin aikaan vuorokaudesta mutta ehkä mä voisin jo viedä metallikeräykseen nuo nelisen vuotta kellarissa pyörineet autonjouset joista mulla oli selkeä suunnitelma tehdä pöytälampuille jalkaosa:)

8. Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä? Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskellen ja rauhoittuen? Miten?
Uskallan väittää,itsehän mä sen parhaiten tiedän,että mulle käsitöiden,tuunailujen yms.tekeminen on sama juttu kuin jollekin toiselle joogaaminen tai meditointi,jos ei epäonnistumisten aiheuttamaa hampaidenkiristelyä lasketa niin ihan puhdasta nautiskelua ja mielenrauhaa;)Ei pakoa arjesta mutta arkihuolten romukoppaan heittämistä kuitenkin:)9. Nyt alkaa mielikuvitus loppua näiden kysymysten kanssa, mutta oletko sinä keksinyt joskus jonkin mielestäsi aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissä?
Ei se haittaa,mullakin alkaa mielikuvitus loppua näiden vastausten kanssa:)No en ainakaan muista keksineeni,paitsi jos piparkakkutalon kasaaminen kuumaliimalla sellaiseksi lasketaan...

10. Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?
No tämä kyllä riippuu kaikista eniten kuun asennosta,kun asento on oikea ja kässyt onnistuu just eikä melkein kuten mielikuvittelin niin ihan täys kymppihän tai korkeintää miinus siinä perässä on taidot mutta  siellä kuun pimeällä puolella,kun toteutus ei vastaa likimainkaan mielikuvaa lopputuloksesta niin pakkasella ollaan pahasti,keskiarvo vois olla siinä kasin luokkaa,parantamisen varaa on aina:) 11. Mikä on sinulle rakkain, jonkun muun tekemä, käsityö?
Tytön monta vuotta sitten äitienpäivälahjaksi tekemä kaulakoru jossa on huovutettuja palleroita ja sydän,ei löydy maailmasta korua joka sen voittaisi vaikka olis millasilla timanteilla kuorrutettu:)

Tähänhän pitäisi itse keksiä 11 kysymystä lisää mutta koska käytin viimeisenkin rippusen mielikuvitusta vastaamiseen niin laitan tämän samoilla kysymyksillä eteenpäin,mitä sitä hyviä vaihtamaan:)Haasteen laitan eteenpäin seuraaville naisille joille tiedotan samalla etten niitä herneitä vedä nenään,en edes toiseen sieraimeen vaikkette jostain syystä tähän halua/kerkeä/jotain muuta vastailisikaan;)


Rouva Kivitikalle
Keltainen tupa ja perunamaa-blogin Purlinalle
Hirsitalon suojissa Marikalle
Kotipuron Riitalle
ja
Taikulle

Kivaa keskiviikkoa sulle!10 kommenttia:

 1. Kommentti erityisesti kohtaan 2: ajattele, jos sä olisitkin nähnyt sen sohvan ja nahan ja sanonut että ei kiitos... sä et olis koskaan voinut todeta, että sä TODELLAKIN selvisit siitäkin miltei mahdottomasta tehtävästä!! =D

  Ja hei, mitä ovat nuo ihanan näköiset pullat alakuvassa...??? Onko ne tuunattu niistä kaupan sydänmunkeista vai ootko ite tehny? Näyttää ihan älyttömän herkuilta!!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos ! Sen verran kinkkiset kysymykset että pakko kokeilla ! Toi kuumaliimalla piparkakkutalon kokoaminen on varmaan tosiaan sun idea, hauska ja kekseliäs kaiken lisäksi ;D Älä huoli, kun opiskelut alkaa, pääsi täyttyy pian miljoonilla ideoilla se vaan nyt ensin huilaa ♥

  VastaaPoista
 3. Tiäkkö, että mulle tuli niin pirteä mieli noista sun vastauksista, että lähti noroviruskin kälppimään..

  Kiitos hauskasta vastauspläjäyksestä :D.
  Ens kerralla määkin käytän sitä kuumaliimaa. Tulityökorttihan meiltä molemmilta löytyy.. (Olin ihan järkyttynyt, kun meillä on pojat varmaan kaksvuotiaasta liimaillu jääkiekkomailojen lapoja omatoimisesti sillä kuumailmapuhaltimella ja about vasta viime vuonna, kun yks puhallin syttyi oikeasti palamaan, luin, että se on muka joku vaarallinen työkalu, jota ei missään nimessä saa sisätiloissa käyttää. Mutta eihän ny keittiöö lasketa, kun on tulenarkaa vyöhykettä muutenkin..)

  VastaaPoista
 4. Mä jäin vain tuijottamaan noita pullia...täällä hörpin päiväkahvia ilman kastamisia, tylsää!:D

  Kivat vastaukset!ihanaa keskiviikkoa <3 <3

  VastaaPoista
 5. Kuumaliimalla meilläkin muutamia vuosia sitten koottiin piparitalo. Sanoin lapsille, että niitä saumakohtia EI saa syödä, nyt vuosien jälkeen ovat paljastaneet, että soi ne niitäkin :-)
  Kiitos haasteesta.

  VastaaPoista
 6. Kätevä, kätevä emäntä :)
  Ja mitä ei osata niin se opetellaan, eikös niin! Paitsi jos ei huvita....

  Sua ja Minnaa sekä Paulaa kun seuraa, niin huomaa ketä huvittaa ja ketkä osaa....mä vaan pöllöilen täällä...tai oikeastaan en edes sitä, pöllöjä pitäis tehdä, mutta en pääse puusta pöllöön!

  VastaaPoista
 7. Voi vitsit, kiitos kivasta haasteesta! Ehdottomasti vastailen tähän!

  Ihan kauheelta kuulostaa tuo sohvajuttu, mä olisin tehnyt kuolemaa tuossa tilanteessa. Mutta mahtavaa, sä selvisit siitä :)

  Ihanaa ystävänpäivää sinne!

  VastaaPoista
 8. Kiitos ja kumarrus! Ehdottomasti vastaan, niin saan samalla aikaiseksi vastata niihin muihinkin kasaantuneisiin haasteisiin :) Mitähän ihmettä kuules teet noista napeista?! Jännittävää ;)

  VastaaPoista
 9. Olipas kinkkiset kysymykset ja hyvät vastaukset:)
  Iloa, riemua, onneakin vähän mahtukoon Ystävänpäivääsi tähän ♥!

  VastaaPoista
 10. Paras haaste pitkään aikaan! :o)
  Ja vastaukset, ne ne vasta kiintoisia ovat!! :o)
  *
  Ystävät ovat kuin suklaamurusia elämän pikkuleivässä.
  Hyvää Ystävänpäivää!

  VastaaPoista