Keittiön hirvee HUUTOmerkki

Ei ole ihan yksi tai kaksi kertaa kun olen suustani päästänyt lauseen " keltainen näyttää hyvältä muilla mutta meillä ihan huutomerkiltä", esimerkiksi TÄSSÄ blogissa keltaisen värin käyttöä ihastelen kerta toisensa jälkeen. Joskus olen ihan pieniä ripsauksia keltaista kotiin yrittänyt laittaa vaan siihen malliinhan nuo ripsaukset on täällä kirkuneet että ovat lähtöpassit saaneet.

Tippaakaan en ole yllytyshullu vaan kun edellisen postauksen kommenteissa mainittiin  turkoosin ja pinkin kaveriksi sopivan ripaus keltaista niin  tunnustettava on että kyllä minä turkoosikantista jakkaraa eteisen keltaisen seinän eteen mallailin ja kivalta väripariltahan tuo näytti.

Sunnuntaina huomasin facen annetaan ilmaiseksi-sivustolla olevan tarjolla keltaista maalia ja eihän sen selvempää merkkiä siitä että yksi tuoli on ihan pakko keltaiseksi maalata voi saadakaan,vai voiko muka? Tosin jos maali olisi ollut minkä muun väristä tahansa en olisi sitä merkiksi tulkinnut, valikoiva kuulo ja valikoivat tulkinnat, ah miten viehättävä yhdistelmä ne ovatkaan.Perhe on kyllä toista mietä mutta se on sitten oma tarinansa se.

Eilen sitten sudin yhden tuolin keltaiseksi ja toisen turkoosiksi enkä nyt kyllä ole vielä osannut päättää että tykkäänkö vai en. Perheen kanta oli yksimielinen, tyttö tuumasi koulusta tullessaan että " ai just ku meillä oli kivannäköstä nii sä alat muuttaa tätä jokskuks hirveeks keltaiseks", mies puolestaan töistä tullessaan että " sanonko suoraan? Tuo keltanen on ihan hirvee". Käyttivät mokomat molemmat vielä samaa sanaakin, pitäskö mun nyt mukamas tosta tehdä jotain päätelmiä...

Yritin minä siinä perustella että onhan nuo tottuneet eteisen keltaiseen tapettiinkin (ei ole kuulema sama asia ollenkaan) ja että siinä missä vaihtaa kevätverhot voi ihan hyvin samalla vaihtaa kevättuolit, jos sellaset nyt sattuu kellarista löytymään, (tämä varsinkaan ei kuulema ole sama asia ), mutta nyt näyttää pahasti siltä että muutos jonka kuvittelin jäävän muilta perheenjäseniltä huomaamatta ei niin tehnytkään. Pienen itsetutkiskelun paikka näemmä taas, miten voi kuvitella että väri joka itsestä on näyttänyt omassa kodissa huutomerkiltä jäisi muilta huomaamatta?


Kevättuoli(e)n kohtalo jää siis nähtäväksi, verho kuitenkin vaihtui keittiössä keväisempään.

Tosin tämä verho on plan B, usko tai älä niin osasin noista perheen kommenteista päätellä, ei tarvinnut edes tulkita rivienvälejä, että ei missään tapauksessa ainakaan enempää keltaista, harmi vain että olin kerennyt kirpparilta löytää just sopivat kevätverhot...Taitavat päätyä samaan paikkaan mistä maali tuli ja minne se jo meni takaisinkin, facen annetaan ilmaiseksi-palstalle;)

                                      Hirveen kivaa torstaita sulle!19 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. AnniK; Kiitos,kivaa vaihteluahan nuo värit on tänne harmaaseen huusholliin:)

   Poista
 2. Tuota....mun mielestä toi tuolin mallinen huutomerkki kyllä ehdottomasti tarvii kaverin :D
  Lakkaa huutamasta, nääs....että verhot ikkunaan, sano!

  Ja me sitten odotetaan kaikki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi; No otin kuule vinkistä vaarin, ihan tuplaten;) Ja oot kyllä tapasi mukaan oikeassa, ihan ehdottomasti tuoli olikin kavaria, tai kaverita vailla:)

   Poista
 3. Ihanan pirtsakka tuo keltainen - mä tykkään, mutta vaikeehan täältä on huudella kun en siellä asu =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanni Kotipellolla; Pirtsakka on toden totta ja nyt kun silmä on tän kaiken harmauden jälkeen tuohon tottunut niin tykkään kyllä kovasti, tiedä miten värikkääksi tässä vielä äidyn kun tuntuu ainakin tuo oma väriintottumiskyky pelittävän:) Perhe saattaa kyllä olla toista mieltä,saas nähdä miten käy:)

   Poista
 4. Ihana keltainen tuoli! Ja IHANA eteisen tapetti! Saako udella mistä se on peräisin? Se näyttäis ihan meidän eteisen tapetilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija/Taajamafarmari; Kiitos, tuo eteisen tapetti on kyllä ihan hirmu kiva, jotenkin hyväntuulinen:) Tapetti on aitoa retroa ja olen sen ystävältäni saanut joten tuota enää tuskin mistään saa, kivoja retrotapetteja ihailin hetki sitten täällä; http://www.vintagewallpapers.be/, itse en tuolta ole vielä mitään tilannut mutta suunitelmissa on, heti kun osaan päättää minkä ihanuuden valitsen:) Tai no, valitsen ja valitsen, kai se on perheenkin mielipidettä kysyttävä niin tylsää kun se onkin:)

   Poista
 5. Eteisen tapetti on edelleen ihan napakymppi! Ja mikä kevääseen sopii paremmin, kuin yksi värinpilkahdus. Taitavasti yhdistelty värejä.
  Minä en tuota keltaista saa omaan sisustukseeni uppoamaan, välillä yritetty, kenoin tuloksin.
  Kauniit olisi nuo ruutuverhotkin olleet.......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rouva Kivitikka; Joo tuo tapetti on kyllä ihana, hauskasti siihen on silmä tottunut ja se ei omiin silmiin näytä enää yhtään niin räväkältä kuin aluksi:) No keltaista olen minäkin kehnoin tuloksin joskus kokeillut ja nyt kokeilen taas, kumma juttu että nyt kun pistin sitä lisää niin ei näytä tulikaan enää huutomerkiltä, oisko tää nyt sitten sitä paljon puhuttua siedätyshoitoa:)

   Poista
 6. Minä tykkään ja kovasti turkoosin ja keltaisen yhdistelmästä, myös tuoleissa. On hyvä! Mulla on säilössä pari ylimääräistä pinnatuolia ja toisen niistä maalaan kyllä keltaiseksi, kun vaan päästään muuttamaan ja saan sille tilaa. Ja tapetti, i-h-a-n-a, minäkin haluaisin tietää, mistä tuollaisia saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikka; Keltainen ja turkoosi on tosiaan kaunis väripari, jotenkin hyväntuulinen:) Mulla kesti kyllä pari päivää totuttaa silmäni tuohon keltaiseen, en heti osannut päättää tykkäänkö vai en mutta niinhän siinä sitten kävi että tänään jo yritin keltaista retrokangasta kirppareilta etsiä, vielä ei tärpännyt:) Tuo eteisen tapetti on tosiaan ystävältä saatu ja ihan aitoa retroa, tuolla ylempänä jo vinkkasinkin nettikaupasta josta löytyy ihan mielettömän makeita retrotapetteja:)

   Poista
 7. Minusta se keltainen on ihana todella kirkas!Keltainen on keltainen :) On aina niin palkitsevaa kun keksii jonkun ihanan idean ja toteuttaa sen , niin muu perhe kun kotiutuu ja kertoo mielipiteensä :D Meilläkin isäntä sanoi eilen kotiin tullessaan (nähtyään tapetoimani seinät) että onko sulla liikaa vapaa aikaa :D??Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tianna Sievänen; Tuo on kuulema teknoksen värikartan kirkkain keltainen ja sen kyllä huomaa:) Ääh sitähän on just sopivasti silloin vapaa-aikaa kun kerkee niit pieniä ja miksei isompiakin muutoksia tekemään:) Tosin jos menisin ja mieheltä kysyisin niin olis ihan toista mieltä joten mitä sitä suotta kyselemään:)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Katariina; Kiitos, kivat ne tosiaan on, varsinkin nyt kun silmät otti ja tottui tuohon keltaiseen:)

   Poista
 9. Oi joi. Sellaista se on ton perheen kanssa, kun nekin asuu samassa huushollissa, niin se haittaa vähän sisustamista... Meillä kuopus sanoi, että jos tähän museoon tulee vielä yksikin vanha kaluste, niin se muuttaa mummille! No onneksi se ei ole tainut huomata, että löydettiin kierrätyksestä keittiöön pöytä ja vanha lähti kiertoon....asuu siis edelleen meidän kanssa, mikä on oikein kiva asia.
  Mukavaa viikonloppua värien parissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mustakissa; Mullahan on ollut pitkään sellanen tapa että yleensä teen ensin ja kyselen vasta sitten, ei välttämättä ihan paras tapa kyllä:) Eikä muuten ole ihan yks eikä kaks kertaa kun meilläkin on tyttö uhkaillut mummolaan muutolla, tosin tosi usein myös sanoo että meillä on tosi kiva koti joten ei ne kaikki muutokset sitten niin kamalia olekaan:) Ja itsepä olen vuosikausia hokenut että jos ei jostain tykkää niin ei tartte esittää että tykkää joten sitä suoraa palautetta on nyt sitten jaksettava niittää kun on siihen itse kehottanut:)

   Poista
 10. Tuohon tapettiin mäkin ihastuin silloin siitä postatessasi ja nyt se näyttää viel paremmalta ;) Kyl se perhe tottuu, kieltämättä itsekin totuttelua, kun kirpparilla huomaa hypistelevänsä jotain "uuden" värisiä juttuja (siis itselleen) keväällä vaan kaipaa uudistumista ja väriä (sit mä kuitenki tylsästi pysyttäydun nois vanhoissa) Laittele vaan lisää näitä värikkäitä ideoita ,niin ehkä mäkin rohkaistun ♥

  VastaaPoista