Kookookoo 5 -Enkelten riisipuuro

Mulla on ollut tapana jo useampana vuonna järjestää joulun alla suvun akoille (kuten tyttö sanoo) pippalot joita voisi kai pikkujouluiksikin kutsua,tarkoitus on lähinna tavata suvun naisia ja syödä hyvin,vai oiskohan tuo liian itserakkaasti sanottu kun itse huolehtii ruokapuolesta;)Joka vuosi olen kyseiseen happeningiin kokeillut jotain uutta reseptiä,viime vuonna se taisi olla punajuurilasagne joka oli TODELLA hyvää mutta se on sitten toinen juttu se...Tästä on jo useampi vuosi aikaa kun etsin kyseisiin pippaloihin jotain hyvää riisipuuroon liittyvää ohjetta ja jostain lehdestä (taaskaan en muista mistä) kivan reseptin löysinkin...Silloin taisin tehdä ihan lehden ohjeen mukaan mutta vuosien kuluessa resepti on muuttunut oman maun mukaiseksi (eli siis en muista alkuperäistä) ja johtuen sen taivaallista lähentelevästä mausta se on ristitty meillä enkelten riisipuuroksi...

Jos tykkäät riisipuurosta JA makeasta niin ehdottomasti suosittelen kokeilemaan VAIKKA tämä on kyllä enemmän jälkiruoka kuin puuro...Ja jälkkärinä tätä meillä syödäänkin...


(Ohjeesta tulee noin 10 kuvassa olevan kaltaiseen astiaan mahtuvaa annosta) 

ENKELTEN RIISIPUURO

2 dl vettä
1 tl vaniljasokeria
2 dl puuroriisiä
1 litra PUNAISTA maitoa
pikkiriikkinen ripsaus suolaa

2-3 dl omenasosetta
1 purkillinen Flora Vanillaa
1 tölkillinen kondensoitua maitoa

mantelilastuja,karpaloita,puolukoita tms.mitä nyt sitten haluatkaan koristeena käyttää

Keitä vesi ja lisää siihen vaniljasokeri ja riisi,kun vesi on imeytynyt riisiin lisää maito.Hauduta puuro kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla (n.tunti),lisää kypsään puuroon pikkiriikkinen ripsaus suolaa.
Jäähdytä puuro.

Vaahdota Vanilla
 
Kippaa kondensoitu maito ISOON kulhoon ja lämmitä sitä mikrossa mikron tehosta riippuen 4-6 minuuttia PUOLEN MINUUTIN välein sekoittaen,itse lämmitin ensin täydellä teholla pari minuuttia ja sen jälkeen pienensin tehon puoleen,valmis tuotos näyttää paksulta kastikkeelta.


Kun puuro on jäähtynyt,ei tartte olla kylmää muttei saa olla kuumaakaan (ota tästäkin nyt sitten selvää;))sekoita siihen kondensoidusta maidosta keitetty kastike,omenasose ja vaahdotettu vanilla.

Koristele ja nauti,varo ettet vahingossa nielaise kieltäsi,niin hyvää tämä on!



Itse jätin tällä kertaa osan vanillasta koristeeksi ja heitin päälle muutaman karpalon ja ripsautin pikkaisen kanelia,yleensä olen käyttänyt pannulla paahdettuja mantelilastuja mutta nää on niin makuasioita,jos jostain syystä ei tykkää omenasoseesta niin mikä estää vaihtamasta sen vaikka mansikkaan,mustikkaan,päärynään,you name it,vaihtoehtojahan on ihan rajaton määrä,kondensoidun maidon voi vaihtaa vaikka valmiiseen kinuskikastikkeeseen jne.jne.
Olen mä tehnyt sellasenkin version etten ole tuota kondensoitua maitoa käyttänyt ollenkaan ja tosi hyvää on silläkin tavoin tehtynä...
Tämän version tein  kuitenkin tänään ja aivan mielettömän hyväksi taas havaitsin...

RÖYH;D


Huomenna onkin vuorossa pieni arvontajutska,palkinto liittyy kautta rantain tähän viimeiseen kuvaan,JaanaElinalta (TÄÄLTÄ) bongasin eilen niin kauniit jäälyhdyt että apinointihommikshan se sitten taas meni:D

Ja ei,en aio postittaa kenellekään jäälyhtyä;)




11 kommenttia:

  1. Just huusin miehelle, että laita siihen kauppalistaan vanillaa, koska just myös päätin, että tätähän meillä huomenna syödään :) Mutta kondensoitu maito, mitäääh?! Mun ymmärtämät kondenssit liittyy ihan johonkin muuhun kuin maitoon ;) Joten taas oppi jotain uutta. Ehkäpä mä kuitenkin kokeilen ilman sitä.
    Nami nami nam nam!!

    VastaaPoista
  2. Mää lähden maitokauppaan ja vauhdilla :)

    VastaaPoista
  3. Nammm...varmasti hyvää. Tykkään riisipuurosta ja makeasta!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaapa herkulta! Ei ehkä mikää laihduttajan unelma, mutta kukapa sitä nyt jouluna laihduttaa (tai milloin muutenkaan ;-D). Kaunis esillepano jälkiruoassa!
    Tuota jäälyhtyä ihailin molemmissa blogeissa!

    VastaaPoista
  5. Namin kuuloista riisipuuroa,pakko kokeilla.

    Tuo ihana kakkuvuoka.Siitä tuli ihana jääkakku.Olisin voinut ottaa sen palkinnoksi.
    Ps.Kiva kun löysit vinkin.

    VastaaPoista
  6. Jaahas, taas pitäis laittaa silmät kiinni kun tämmöistä lukee!!
    Onneks kävin jo kaupassa, ostin maitoa (en kyllä punaista) ja se kondensoitu maito on just se, mitä olen ollut ostamassa siitä asti kun joku mainosti sitä syötävän hyvää omppupiirakkaa - mitä en tietysti edelleenkään ole saanut tehtyä johtuen siitä puuttuvasta osasesta. Ei tosin ole omppujakaan...
    Pitääks mun nyt TAAS laittaa tämäkin korvan taa....joo-o, tietysti! Tottakai! Mitä sitä nyt suotta surra vain yhtä ohjetta mihin tarvii ainesosan jota ei IKINÄ muista ostaa.

    Nyt menen lohduttautumaan Mozartin kuulalla. Tai kahdella...kuudella...

    VastaaPoista
  7. No todella kuullostaa hyvälle, nams! ja niin nättiä juttujakin oot taas laitellu että! :)
    mukavata itsenäisyyspäivää! :)

    VastaaPoista
  8. Hitsi, tota söisin varmasti mäkin vaikka riisipuurosta en pidä. :P

    VastaaPoista
  9. Herkullisen näköistä!
    Täytyykin kokeilla tuota, kiitos siis reseptistä!
    Ihanaa Itsenäisyyspäivää sinulle! :)

    VastaaPoista
  10. Namskis ! Harmi kun kaupat on jo kiinni ! Tuo olis ollu hyvä jälkkäri huomisille vieraille ! Mä oon monena jouluna leiponu jääkakkuja ja ne ei oo viel kertaakaan lätsähtäny ;D Kyllä on herättän suurta ihastusta lähipiirissä tuo sinulta saamni kakkukupu-kaunokainen ♥

    VastaaPoista