Sähköinen kukko =D

Joskus vuonna yks ja kaks ollessani vastarakastunut päätin ilahduttaa miestäni itsetehdyllä kalakukolla hänen haikaillessaan kuinka hyvää kalakukkoa mummonsa aikoinaan teki...ISON pinon kirjoja kirjastossa selailtuani löysin tavalliseen sähköuuniin suunnitellun reseptin,joka heti ensimmäisen kokeilun jälkeen paljastui aivan hiivatin hyväksi,ei tämä leivinuunissa paistetulle pärjää,mutta helposti tällä kätevän emännän maineen saa=D

Joten tässä resepti,jos joku vaikka innostuu kokeilemaan,vaikeaa se ei ole,mutta aikaa siinä kuluu...

5 kpl pieniä muikkukukkoja;

7 dl kylmää vettä
1 rkl suolaa
n.600 grammaa ruisjauhoja
300 grammaa vehnäjauhoja

1,5 kg perattuja muikkuja (toki voi käyttää myös esim.ahventa)
siankylkisiivuja tai pekonia n.300 grammaa
suolaa,maustepippuria
100 grammaa sulatettua voita kukkojen voiteluun

Sekoita taikina,jaa viiteen osaan (pieni pala kannattaa jättää paikkaamiseen,jos kukot repeävät uunissa)
Kauli palat noin 1 sentin paksuisiksi soikioiksi, kannattaa jauhottaa leivinalusta reilulla määrällä ruisjauhoa,taikina on aikas tarttuvaa
Pinoa kalaa, ripottele mausteita,sitten siankylkeä/pekonia,itse olen laittanut kaksi kerrosta molempia

Taita taikinan pitkät sivut kukon päälle ja lyhyet sivut kukon alle


Sauma suljetaan kylmään veteen kastetulla ruokaveitsellä


Sitten kukot uuniin 275 astetta noin puoli tuntia,uuninlämpö lasketaan 125 asteeseen,kukot voidellaan voisulalla ja jatketaan paistamista 4(!) tuntia tunnin välein voidellen
Voitele vielä uunista otettaessa,kääri leivinpaperiin ja sen jälkeen vielä pyyhkeeseen,anna jäähtyä kääreissään,niin kukoista tulee pehmeäkuorisia...


ensimmäistä voitelua vailla=D
Olikohan tämä nyt kauhean monimutkaisesti selitetty,vaikeaa näiden teko ei oikeasti ole,kannattaa kokeilla !

Maukasta juhannusviikkoa!

15 kommenttia:

  1. Pannahisen hyvän näköistä -ja aivan varmasti herkullista ☺☺☺ Nammm♥

    VastaaPoista
  2. Aikas herkullisen näköisiä. Ja sattuu nuo muikkukukot olemaan munkin miehen herkkua, ehtisköhän sitä kokeilemaan...

    VastaaPoista
  3. Mä en ala...ihanan näköisiä, tätä ei ois pitänyt lukea/ katsoa nälkäisenä...
    Mietin jo mistä saan muikkuja!!! Mitähän muikut on saksaksi jne jne...
    Mun ukkoni ei ole varmasti vielä koskaan muikkukukkoa edes maistanut, joten taidanpa kokeilla tosiaan :) Hyvä juttu sinänsä, että sillä ei ole "mummon kukkoa" vertailukohteena, heh ;D

    VastaaPoista
  4. Ihanalle näyttävät! Noita kokeilen itsekkin tehdä. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  5. Nam! Kiitos ohjeesta, pitääpä kokeilla :)

    VastaaPoista
  6. Ihanaa, täytyykin kokeilla, rakastan kukkoa! lihakukko on kyllä meidän lemppari ;)

    VastaaPoista
  7. No voi hitsin hitsi...Tällähän minä ilahutan isäntätä heti juhannuksen jäläkeen :)

    VastaaPoista
  8. Tätä ohjetta täytyy kokeilla, tosin lanttuversiona kun en kalasta niin välitä..! Herkun näköisiä ovat!

    VastaaPoista
  9. Todellakin herrkulta näyttää!Varmasti vaivan arvoista!En oo koskaan tehny,vois harkita jotain liha tai lanttuversiota,mitä tuossa ylhäällä ehdottelivat..mulla on lapsuuden trauma muikuista :))
    Mutta nälkä tuli katsellessa,lähden yösyöpöttelemään..
    Mukavaa juhannusviikkoa myös Sinulle!

    VastaaPoista
  10. No täältähän löytyi oikein kunnon resepti! Tätä pitääkin kokeilla. Kiitos! Jään langoille seurailemaan blogiasi. :)

    VastaaPoista
  11. Onpas herkullisen näköistä! Ei onnistuis miulta. Äiti tekee ihania lanttukukkoja ja meille tekee aina sellaisen pienen version, mie sitten micran ikkunat huurussa aina ajan kukko kyydissä kottiin=)

    VastaaPoista
  12. Kiitos ohjeesta:) Pitänee joskus kokeilla tehdä -vaikken ite kalasta tykkääkkään, mut Marko tykkää sitten munkin edestä;)

    VastaaPoista
  13. Kiitos kommenteista,aivan ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti ja sekin hyvä puoli tässä on,että "emännän"maineeni on noussut arvoon arvaamattomaan näinkin pienellä asialla;)

    VastaaPoista